Bedenimizin, eşyalarımızın, yaşadığımız ve çalıştığımız iç ve dış mekanlarda yapılan arındırma işleri, temizlik, temizlik yapmak veya temizlemek kelimeleri ile ifade edilmektedir.

En basit temizlik işi bile, bilgi ve bedensel yeterlilik gerektirirken; detaylı ve karmaşık temizlik işleri, bilgi, beceri, eğitim, deneyim, ekip ve ekipman ve servis gerektirmektedir.

Temizlik kavramını, kişisel temizlik, eşya, araç ve evlerin temizliği ile mekanların ve ofislerin temizliği başlıkları altında sınıflandırabiliriz. Eşyaların, araçların, mekanların sahipleri veya kullanıcıları tarafından temizliği yapılabileceği gibi, bu hizmetleri ücret karşılığı da yapanlardan da hizmet satın alınabilir ki, bu hizmeti profesyonel temizlik olarak adlandırabiliriz.

Kişisel temizlik konusunda, berberlerden, kuaförlerden yararlanırken, eşya ve araçların temizliğinde, kuru temizleyicilerden, oto yıkamacılardan, halı yıkayıcılardan, çamaşırhanelerden profesyonel yardım almaktayız.

h-temizlik-arinmak-demekseGünümüz yaşantısında, iş ve sosyal temponun yoğunluğu, insanların kendilerine ayıracakları zamanı kısıtladığı gibi, bu yoğun tempo insanların daha fazla yorulmasına da neden olmaktadır. Kişisel tercihlerinden dolayı bu hizmetleri talep edenleri bir tarafa bırakırsak, gerek zaman sıkıntısı, gerekse bedensel yetersizlik, bilgi, beceri, deneyim, eğitim ve ekipman eksikliği , insanların bu hizmetleri profesyonellerden almasını gerektirmektedir.

Yaşadığımız, çalıştığımız, dinlendiğimiz ve eğlendiğimiz mekan ve alanların temizliği için, bu hizmetin ücret karşılığı yapıldığı en sade örneği, gündelikçilik kavramı olarak yaşantımıza girmiştir.

Günümüzde ise ihtiyaç duyulan bu hizmetler, çoğunlukla profesyonel temizlik firmalarınca verilmektedir. Bilgi, beceri, deneyim ve ekipman olarak, gerekli donanıma sahip bu firmalar, evlerin iş yerlerinin, tesislerin, otellerin, okulların, ibadethane temizliği, stand temizliği, mağaza temizliği, gemi temizliği, sağlık kuruluşlarının, bankaların ve ihtiyaç duyulan her ortamın temizliğinde hizmet sunmaktadırlar.

Temizlik alanında verilen hizmetin başarısı, kalitesi ve güvenilirliği, hizmet veren firmanın, sektördeki deneyimi, personelinin bilgi, beceri ve eğitimi ile kullandığı ekipmanın teknolojisi, kullanılan temizlik maddelerinin insan ve çevre sağlığına uygunluğu ile doğru orantılıdır.

Yapılan bazı ek temizlik hizmetlerimiz; gemi temizliği, cami temizliği, zemin cilalama, ibadethane temizliği, mağaza temizliği