Evimizi Temizliyoruz Derken Kirletiyoruz

Evimizi temizliyoruz derken kirletiyor muyuz? Bu soruyu neden sorduğumuza gelince, günlük yaptıklarımızı şöyle bir gözden geçirelim. Sabah kalktıktan akşam yatana kadar adeta bir robot gibi otonom bir şekilde çalışıyoruz. Dilerseniz bunlara kısaca madde madde değinelim. Yoksa her bir madde bir konu aslında.

Ev Temizliği; Sabah kalktığımızda direk yatağımızı topluyoruz. Oysaki kesinlikle havalandırılması gerekli. Mite ve akarların oluşması için en yeterli sebep görülüyor.
Yataklarımızın üzerine karbonat döküp elektrikli süpürge ile vakumlayalım. Bu şekilde akarları azaltma yoluna gidebilirsiniz. Yılda bir defa yatak hijyeni konusunda iyi bir ev temizlik şirketinden destek alalım. Koltuk temizliği ve halı temizliği içinde durum aynıdır.

Bulaşık bezleri devamlı ıslak kalıyor. Devamlı olarak değişimi ve kuruması sağlanmalı.

Banyoda kurutulmadan bekleyen yer bezler ve mikrofiber bezler hatta havlular içinde durum aynı değil mi?

Tozların iyi bir şekilde kuru vakum yapılmadan alınması ise yeniden tozların ve partiküllerin mobilya dolaplara ve zeminlere iyice sıvanması anlamına geliyor. Bazı ev hanımları ve temizlik personelleri iş çabuk olsun diye bunu yapmaktadır.

h-ev-temizliyoruz-derken Üst üste asılan ve bu şekilde bekleyen çamaşırlarımız mite ların oluşmasına sebep oluyor. Hele birde tam kuruma sağlanmadan direk katlama yapılıyorsa.

Buharlı ütü ile ütü yapılan çamaşırlar içinde durum aynıdır.

Fazla deterjan ve yumuşatıcı kullanılması da hem çevre kirliliği hemde vücudumuz için çok zararlıdır. Çamaşır makinemiz fazla deterjanı nereye koyar sevgili dostlar? Deterjan çekmecesi gözünün altına bakınız lütfen. Elinizi sokup kazıma yöntemi ile kabuklaşmış deterjanı oradan zor alırsınız.

Bir çok zaman bilmeden temizlikte kullandığımız araçların daha kirli olabileceğini gözardı etmeyelim derim. Diş fırçalarından bulaşık süngerlerine, duşa kabin perdelerinden klozet fırçalarına kadar.

Jakuzilerimizi su ile doldurup boş olarak çalıştıralım ara sıra. Çalıştırırken bir miktar beyaz sirke dökmeyi ihmal etmeyelim. Devir daim tuşlarının hepsine basalım ki neler çıkıyor bir görelim. Tuşların etrafındaki çelik kapakçıkların çok kolay çıktığını ve daimi sudan dolayı ortaya çıkan yosunlaşmayı tamamı ile görebilirsiniz.

Saç fırçalarımızı da zaman zaman sirkeli suda bir iki saat beklettikten sonra kolayca temizleyebiliriz.

Doğal yöntem sirke ve karbonatı temizlikte, özellikle ev temizliğinde ve ofis temizliğinde hatta inşaat sonu temizlikte mutlaka kullanalım.